Berg&Berg - parket

Berg&Berg bestaat sinds 1996 en staat voor kwaliteitsparket aan betaalbare prijzen. Als Zweedse producent houden ze het volledige productieproces in eigen handen. Het hout wordt aangekocht bij boseigenaren uit de regio rond de fabriek, wat het transport verkleint en de kwaliteit van het hout garandeert. Bomen groeien namelijk trager in het noorden waardoor ze harder zijn en een hogere dichtheid hebben, beide belangrijke eigenschappen voor een houten vloer. Daarnaast groeien de bomen minder dicht op elkaar waardoor ze meer takken kunnen groeien in de lagere delen van de stam. Dit geeft de Berg&Berg vloeren mee hun typische uitgesproken look.   

Berg&Berg is de marktleider in ecologisch parket. Hiervoor ondergaan ze regelmatig audits bij Natureplus, het kwaliteitslabel voor milieuvriendelijke producten voor een gezonde leefomgeving. 

Berg & Berg massief ecologisch kwaliteitsparket

Berg & Berg ecologisch kwaliteitsparket wordt gekenmerkt door een toplaag in massief hardhout (standaard 4mm) en één of twee onderlagen in fijnjarig Noord-Zweedse grenen of vurenhout.

Alle Berg & Berg parketten kennen een hoge afwerkingsgraad en zijn steeds voorgeolied , fijngeschuurd en gecalibreerd. Klaar voor plaatsing! We raden wel aan om een onderhoudsolie aan te brengen na de plaatsing.

Het Svedloc systeem is een gepatenteerd kliksysteem voor parketvloeren van Berg & Berg. Dit systeem zorgt er voor dat het gemakkelijk te plaatsen is en de stabiliteit en de duurzaamheid worden verhoogd, en de zichtbaarheid van de voegen nog kleiner wordt.

Berg & Berg legklaar kwaliteitsparket heeft twee productlijnen: 14mm parket die zowel zwevend als verlijmd kan geplaatst worden en het 10mm parket die verlijmd dient te worden.

Bij een zwevende plaatsing kan je de tand en groef verbinding eventueel nog verlijmen om een nog sterkere binding te krijgen

Voor het 14mm dik parket zijn de standaardmaten:

  • XXL: dikte 14 mm, lengte 2390 mm, breedte 198 mm. De vloeren worden aangeboden per pak van 2,84m². Alle Landhuisdelen (XXL) hebben een kleine v-groef op de langse zijde en kunnen per pak 2 tot 4  kortere lengtes bevatten. Korte lengtes zijn ca. 800/1.200/1.600 mm lang
  • L (3strooks): dikte 14 mm, lengte 2390 mm, breedte 198 mm. De vloeren worden aangeboden per pak van 2,84 m²
  • Hoogkant XS: dikte 14mm, lengte2390 mm, breedte 198mm, De vloeren worden aangeboden per pak van 2,84m² Elk pak kan 2 kortere lengtes bevatten! Korte lengtes zijn ca. 800/1.200/1.600 mm lang

Voor het 10mm dik parket zijn de standaardmaten:

  • L 468: dikte 10 mm, lengte 468 mm, breedte 78 mm. De vloeren worden aangeboden per pak van 2,92 m²
  • L 720: dikte 10 mm, lengte 720 mm, breedte 78 mm. De vloeren worden aangeboden per pak van 3,37 m²
  • XXL: dikte 10 mm, lengte 1480 mm, breedte 138 mm. De vloeren worden aangeboden per pak van 2,86 m²
  • XXL/720: dikte 10 mm, lengte 720 mm, breedte 138 mm. De vloeren worden aangeboden per pak van 2,78 m²

Daarnaast zijn nog twee afwijkende maten beschikbaar:

  • Renoveringsparket: dikte 9 mm, lengte 2200 mm, breedte 188 mm. De vloeren worden aangeboden per pak van 2,48 m². Dit parket heeft een toplaag van 3mm.
  • L468/6: dikte 12 mm, lengte 468 mm, breedte 78 mm. De vloeren worden aangeboden per pak van 2,34 m². Dit parket heeft een toplaag van 6mm.

Nature Plus: Berg & Berg is marktleider voor ecologisch parket. Om ervoor te zorgen dat ze deze positie handhaven, onderwerpen ze zichzelf aan een periodieke controle door Nature Plus – het kwaliteitslabel in Europa voor producten die het milieu en de gezondheid respecteren. De Berg & Berg geoliede vloeren dragen het label Nature Plus.

FSC: Berg & berg levert de meeste producten ook FSC  (Mixed sources). De promoties zijn standaard FSC gecertificeerd. Ook andere artikelen kunnen FSC gecertificieerd geleverd worden. De meerprijs die hiervoor gevraagd wordt van 1,90€/m2 neemt de EcoBouwWinkel op zich. Informeer u wel naar de beschikbaarheid.

Berg & Berg ecologisch FSC legklaar kwaliteitsparket kan je online terugvinden in onze webshop met een ruime keuze aan bio-ecologische bouwmaterialen: ecologisch, duurzaam & gezond.

Opmerkingen, vragen, twijfels, over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Ben je bezig met een totaal-verbouwing of grotere werken? Vraag gerust een offerte aan!

Aarzel niet ons te contacteren.