Gas-condensatie ketel

Dit type gasketel werkt volgens het principe van de condensatietechniek: de warmte uit de rookgassen wordt gerecupereerd waardoor een hoger rendement bekomen wordt dan bij een klassieke gaswandketel.

Toepassing

Het is een eenvoudige en goedkope oplossing om zuiniger en ecologischer met energie om te springen wanneer uw gas- en/of mazoutketel dient vervangen te worden.

Optimaal met een vloer- en muurverwarming.

Te combineren met zonnecollectoren: de ATAG ZonneGasCombi.

In goed geïsoleerde woningen kunt u voor een nog zuinigere oplossing kiezen, het ATAG A.L.E.C-systeem

Werking

Een gaswandketel haalt zijn warmte uit de verbranding van gas en uit de afkoeling van de rookgassen (hebben een temperatuur van 90°C).

Een condensatieketel kan de rookgassen tot veel lagere temperaturen afkoelen dankzij een roestvrije stalen warmtewisselaar waarin de warme rookgassen en het retour CV-water elkaar kruisen.

Hoe lager de watertemperatuur van de retour, hoe groter de afkoeling van de rookgassen. Dankzij dit condensatieproces kan dus meer energie met dezelfde hoeveelheid brandstof worden opgewekt.

Om zeker te zijn van een goede condenserende werking en dus een hoog rendement, is een verwarmingssysteem met lage aanvoertemperatuur aan te bevelen, bv. vloer- of muurverwarming, ventilo-convectoren e.a.

Via een buitenvoeler krijgt de gaswandketel de nodige info om de CV-watertemperatuur voor de verwarming te berekenen en krijgt men zo een perfecte warmte bij elke weersomstandigheid. Hoe warmer het buiten wordt, hoe lager de aanvoertemperatuur van het CV-water mag zijn.

Niet alleen CV-water, maar ook sanitair warm water wordt door deze gaswandketel geproduceerd. Bij een beperkte vraag aan sanitair warm water (tot 18 l/min) kan een doorstroomtype perfect aan de warmtevraag voldoen in een gezinswoning. Indien grote hoeveelheden warm water in korte tijdspanne zijn gewenst, wordt eerder een gaswandketel met bijhorende boiler voorzien.

Door een zonnegascombi te installeren kunt u nog extra op de verwarmingskosten besparen. Een zonnegascombi gebruikt de door zonnecollectoren opgevangen warmte ook om het CV-water op temperatuur te houden. Hierdoor kan in het tussenseizoen een behoorlijke besparing op de gasrekening worden gerealiseerd.

Onze huismerken

Voor het plaatsen van condenserende gasketels werkt Ecotechnieken samen met het merk ATAG. Zij zijn sinds 1948 actief bezig met (gas)verwarming.
De modellen die we plaatsen zijn: ATAG BLAUWE ENGEL Q-CC ATAG Eco A ketelATAG Zonnegascombi, A.L.E.C SYSTEEM

Premies

Een vraag? Persoonlijk advies nodig?

Vragen over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Aarzel niet ons te contacteren. In onze toonzaal in Diksmuide kan je terecht voor persoonlijk advies.

Ma-Vr 13u30-17u00
Gesloten op Za, Zo & feestdagen.