Cellulose inblaasisolatie

Cellulose is volgens een energiearm proces gemaakt uit gerecycleerd krantenpapier en heeft bijzonder goede thermische en akoestische eigenschappen.

Het is verrijkt met klein percentage boorzuur en magnesiumzout die de isolatie en de woning beschermt tegen ontvlambaarheid, schimmels en ongedierte.

Toepassing

Het isolatiemateriaal kan overal in huis worden toegepast: hellend dak, plat dak, zolderroostering, wand en vloer.

Belangrijk hierbij is wel om steeds de regels rond luchtdichting en dampdoorlaatbaarheid te respecteren. Concreet wil dit zeggen dat de woning luchtdicht dient te zijn en je steeds van buiten naar binnen van dampopen naar dampdicht werkt. Op die manier kan je condens en schimmelvorming vermijden.
 

Werking

Cellulose-isolatie bestaat uit fijne papiervlokken die ingeblazen worden tussen kepers en balken. Dit zorgt voor een perfecte dichting en snelle plaatsing. Inblaas cellulose-isolatie kan zowel in nieuwbouw als in renovatie worden toegepast, gezienhet ook onregelmatig gevormde en slecht toegankelijke ruimten kan vullen.

Verder is het ook vochtregulerend: het kan tot 20% van zijn massa opnemen zonder te schimmelen of zijn isolatiewaarde te verliezen.Cellulose-isolatie heeft een grote warmteopslagcapaciteit, dus het houdt ook uw woning in de zomer koeler. Daarnaast heeft het een uitstekende brandweerstand. Bij brand gedraagt ingeblazen cellulose-isolatie zich als massief hout, wat betekend dat het eerder zal smeulen dan effectief vlam vatten.

Deze isolatie kan worden ingeblazen door onze techniekers, met behulp van een gespecialiseerde blaasmachine.

Als bouwheer bestaat er wel de mogelijkheid de kosten van de werkuren te reduceren door:

  1. Het voorbereidend werk (aanbrengen damprem, aftapen damprem en aanbrengen lattenwerk) zelf uit te voeren. Hiervoor verwijzen wij u graag door naar onderstaande link waar u ons draaiboek kan terug vinden voor een correcte werkwijze. 
     
  2. Tijdens het inblazen de machine te vullen met isolatiemateriaal.

Onze huismerken

Ecotechnieken werkt met de papiervlokken van iQ3, een product van Belgische makelij, super-ecologisch en het werkt!

Premies

Fotogalerij

Videogalerij

Een vraag? Persoonlijk advies nodig?

Vragen over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Aarzel niet ons te contacteren. In onze toonzaal in Diksmuide kan je terecht voor persoonlijk advies.

Ma-Vr 08u-12u & 13u30-16u30
Gesloten op Za, Zo & feestdagen.