Luchtdichting

Een goede luchtdichting is bij de moderne bouw- en renovatietechnieken een wettelijke vereiste.:

Concreet betekend dit dat je alle kieren en spleten afsluit aan de binnenzijde van de bouwschil van uw woning. Voor de bouwschil kiest u steeds een damp-open constructie.Zo voorkom je warmteverliezen, tocht en bevorder je de werking van je isolatie en ventilatie.

Daarnaast is de luchtdichting essentieel voor de regulatie van het transport van vocht (waterdamp) naar uw constructie-elementen en isolatie.

Wil je meer info over luchtdichting of bouwfysica in het algemeen? Neem dan zeker eens een kijkje op de site van Pro Clima.

Toepassing

De luchtdichting wordt geplaatst aan de binnenzijde van de bouwschil om constructie-elementen en isolatie te beschermen tegen vocht en schimmels.

Werking

Luchtdichtheid zorgt voor een reductie van het energieverlies en bevordert de werking van uw isolatie en ventilatie. Bovendien beschermt het uw isolatie en constructie tegen bouwschade (vocht) en vermijdt het het ontstaan van schimmels.

Een goede luchtdichting is zo belangrijk dat het zwaar meetelt in de bepaling van het E-peil van uw woning. Een woning moet immers voldoen aan een bepaalde luchtdichtheidseis. Dit kan gemeten worden met een blowerdoortest (zie video onderaan). Indien men bepaalde waardes haalt kan men hiervoor subsidies ontvangen.

Om een luchtdichte schil te creëren, dient men heel secuur te werk te gaan. Problemen met luchtdichtheid situeren zich vooral in de aansluitpunten tussen verschillende delen van het gebouw zoals de aansluiting tussen muur en vloer, tussen muur en dak, tussen muur en ramen. Deze punten noemt men ook de bouwknopen. Met een thermische camera kan men heel snel zien waar de lekken zich bevinden.

Onze huismerken

Voor luchtdichting werkt Ecotechnieken met de merken Pro Clima en Siga.
Producten van beide merken bieden we ook te koop aan op onze webshop.

Premies

Fotogalerij

Videogalerij

Winddichting

Met een goede winddichting maak je de buitenschil van je woning wind- en waterwerend door alle kieren en spleten af te sluiten. Voor de bouwschil kies men steeds een damp-open constructie.

Winddichting is in de moderne bouw- en renovatie technieken een wettelijke vereiste want het voorkomt warmteverliezen, tocht en bevordert de werking van uw isolatie en ventilatie.

Daarnaast reguleert het  transport van vocht (waterdamp) vanuit de constructie-elementen en de isolatie naar buiten toe.

Toepassing

De windichting wordt geplaatst aan de buitenzijde van de bouwschil om constructie-elementen en isolatie te beschermen tegen wind en water (regen, sneeuw).

Werking

Door middel van platen (bv. onderdakplaten) en/of folies gaat men de buitenschil van het gebouw wind- en waterwerend maken.

Hierbij moet men zo te werk gaan dat de bouwschil de wind en de regen buitenhoudt, maar toch nog in staat is om de waterdamp, die van binnen komt, naar buiten te transporteren.

Dit is net zoals de luchtdichting een secuur werk daar elk spleetje infiltratie van vocht kan veroorzaken in de constructie. Daarvoor moet men zeker opletten bij de aansluitpunten (bouwknopen) tussen verschillende delen van het gebouw zoals de aansluiting tussen muur en vloer, tussen muur en dak, tussen muur en ramen.

Onze huismerken

Voor luchtdichting werkt Ecotechnieken vooral met de merken Pro Clima en Siga.
Voor de onderdakplaten volgen wij het gamma van Steico en Celit.


De producten van deze merken bieden we ook te koop aan op onze webshop.

 

Premies

Fotogalerij

Videogalerij

Een vraag? Persoonlijk advies nodig?

Vragen over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Aarzel niet ons te contacteren. In onze toonzaal in Diksmuide kan je terecht voor persoonlijk advies.

Ma-Vr 08u-12u & 13u30-16u30
Gesloten op Za, Zo & feestdagen.