Thuisbatterij

Zonnepanelen produceren meer elektriciteit dan we verbruiken daardoor kan een thuisbatterij interessant zijn.
Zo kun je ook 's avonds en 's nachts genieten van gratis, groene energie.

Werking

Terwijl zonnepanelen makkelijk 5 à 7 kWh stroom produceren op een zonnige dag, hebben we vaak slechts 1 à 2 kWh nodig (koelkast, modem, ...) De omvormer gaat meten hoeveel stroom er net geproduceerd werd en hoeveel stroom je werkelijk nodig hebt op dat moment.

Doordat je omvormer meet hoeveel stroom je nodig hebt en hoeveel er geproduceerd werd, zal deze ook de teveel aan geproduceerde energie naar je thuisbatterij sturen. Overdag wordt je thuisbatterij opgeladen met gratis stroom. Opslagcapaciteit is afhankelijk van de capaciteit van je thuisbatterij.

Wanneer je 's avonds begint te koken, wasmachine of droogmachine laat draaien,... dan zal je gratis groene stroom gaan gebruiken die afkomstig is van je zonnepanelen en die gedurende de dag opgeslagen werd in de thuisbatterij. Je zal pas een beroep moeten doen op het netwerk wanneer je thuisbatterij leeg is.

Pluspunt van de thuisbatterij is dat niet alleen de energie van je zonnepanelen opgeslagen wordt maar dat de thuisbatterij tevens 's avonds en 's nachts oplaadt met elektriciteit aan het daltarief. Dit is een back-up in geval van een minder zonnige dag en je zonnepanelen zo minder produceren, je zo toch nog gebruik kan maken van je thuisbatterij.

Voordelen

Onafhankelijker van het elektriciteitsnet:
Wist u dat u slechts 30% van de door de zonnepanelen opgewekte energie verbruikt? Hetgeen u niet verbruikt wordt terug gesluisd naar het net. Wanneer u investeert in een thuisbatterij dan stijgt deze consumptie naar gemiddeld 60% omdat u net 's avonds en 's nachts aanspraak kunt maken op de door de zonnepanelen opgewekte energie. Hierdoor wordt u een stuk onafhankelijker van het elektriciteitsnet en de fluctuerende elektriciteitsprijzen.

Extra besparen op je energiefactuur:
De energiefactuur zakte al aanzienlijk doordat u investeerde in zonnepanelen maar wist u dat u uw energiefactuur nog meer kan doen dalen door net een thuisbatterij aan te schaffen? De jaarlijkse besparing bij een gemiddeld gezin kan stijgen van 400 euro naar 700 euro (afhankelijk van de elektriciteitsprijzen)

Tijdens storingen en pannes heb je een back-upsysteem:
Wat bij een stroompanne of stroomstoring? Geen nood, danzij de thuisbatterij kunt u gewoon verder genieten van de opgeslagen energie en kan uw huishouden gewoon verder functioneren alsof er niks aan de hand is.

Minder CO2-uitstoot:
Door de thuisbatterij levert u ook een extra steentje bij aan het milieu. U gebruikt meer groene stroom waardoor uw CO2-uitstoot aanzienlijk minder wordt.

Premies

Een vraag? Persoonlijk advies nodig?

Vragen over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Aarzel niet ons te contacteren. In onze toonzaal in Diksmuide kan je terecht voor persoonlijk advies.

Ma-Vr 08u-12u & 13u30-16u30
Gesloten op Za, Zo & feestdagen.