Tierrafino

Tierrafino bestaat ondertussen meer dan dertig jaar en staat al die tijd al garant voor duurzame bouwmaterialen met respect voor mens en natuur.
Hun visie komt voort uit de ervaringen die de oprichter in het Zuiden opdeed op zijn reizen. Die ervaring en kennis zijn zichtbaar en voelbaar in de producten en kleuren die het gamma van Tierrafino vormen. 

Wat maakt leem nu zo bijzonder?

Klei bestaat uit 50% zuurstof, 40% silicium en 10% mineralen, sporenelementen en enzymen. Klei of leem ademt enerzijds dertig keer zoveel zuurstof uit als bakstenen en honderd keer zoveel als beton. Leem heeft ook een sterke vochtregulerende functie in de woning: het kan tot dertig maal meer vocht opnemen dan gewoon (gips) stucwerk.

Tierrafino laat zien hoe weldadig biologische bouwproducten als leem, stro en kalk kunnen worden ingezet om een gezond binnenhuisklimaat te creëren, met natuurlijke kleuren als bijkomend voordeel.

Tierrafino is niet alleen een biologische bouwproduct. Het is een missie: een essentiële bijdrage leveren aan een mooie, gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving waar mensen zich echt thuisvoelen.

Tierrafino leempleisters en leemverven kan je online bekijken en goedkoop kopen in onze webshop met een ruime keuze aan bio-ecologische bouwmaterialen: ecologisch, duurzaam & gezond.