Nilan totaaloplossingen: Systeem F

Het Deense merk Nilan gebruikte de klassieke warmtepomp technieken om een serie toestellen te ontwikkelen die instaan voor de volledige energetische behoefte van uw woning. Deze Compact-serie toestellen voorzien uw woning van ventilatie met actieve en passieve warmterecuperatie en van sanitair warm water, alsook koeling en verwarming

De combinatie van een passieve tegenstroomwarmtewisselaar en een miniwarmtepomp zorgen ervoor dat er bij het ventileren geen energie (warmte) verloren gaat. Ook de energiekosten voor verwarming en de productie van sanitair warm water zullen aanzienlijk dalen omdat de nodige energie gerecupereerd wordt uit de afgevoerde lucht

 

Werking

De energie aanwezig in de ‘vuile’ lucht die uit de woning wordt weggezogen wordt eerst onttrokken via de passieve warmtewisselaar om daarna via de miniwarmtepomp nog heel wat energie te kunnen recupereren. Deze energie zal worden gebruikt voor het sanitair warm water en om de inkomende verse lucht verder te verwarmen

Uitbreiding naar verwarming met de water/water of lucht/water warmte pomp maken een totaal oplossing mogelijk. De warmterecuperatie, de lange levensduur en de korte terugverdientijd maken de Compact totaaloplossingen tot een goede investering.

Premies

Top koeling

Het systeem van actieve koeling met een warmtepomp waarbij de warmte wordt hergebruikt om sanitair warm water te maken is een stuk unieker en nieuw in België. Het merk Nilan ontwikkelde een reeks warmtepompen waar twee kleinere 'warmtepompen' in verwerkt zitten. Ze zorgen voor zowel ventilatie met actieve en passieve warmterecuperatie als voor sanitair warm water, koeling en verwarming.

De eerste van deze interne warmtepompen zorgt voor de centrale verwarming, de tweede voor sanitair warm water en ventilatie. Door deze te gaan opsplitsen creëert men de mogelijkheid om met de compressor van de ventilatie de woning te gaan koelen. 

In de zomer kan de warmtepomp het vocht en de warmte van de warme buitenlucht onttrekken. Deze warmte wordt gebruikt om sanitair warm water te maken. Vervolgens wordt, door de omgekeerde werking van de ventilatie warmtepomp, de inblaas lucht naar de woning afgekoeld met behoud van een zeer goede en optimale luchtvochtigheid. Hierdoor komt er koele en verfrissende lucht in de woning. Zo kan je de temperatuur in de woning ook in de zomer aangenaam en laag genoeg houden. Dit systeem wordt ook wel 'top koeling' genoemd.

Videogalerij

Een vraag? Persoonlijk advies nodig?

Vragen over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Aarzel niet ons te contacteren. In onze toonzaal in Diksmuide kan je terecht voor persoonlijk advies.

Ma-Vr 13u30-17u00
Gesloten op Za, Zo & feestdagen.