Ecotechnieken bv

Ecotechnieken, opgericht door eco-pionier Wim in 2006, biedt je voor een betaalbare prijs de meest ecologische oplossingen aan in de regio Diksmuide en West-Vlaanderen: van duurzame energiesystemen tot ecologische bouw- en afwerkingsmaterialen.

Wim bouwde mee aan o.a. BeauVent en BAS (voorheen vzw Zonnewindt) en deelt deze ervaring onder zijn mensen. Vandaag werken een tiental vakmensen met een groen hart al uw ecologische dromen uit. Samen zorgen zij voor de meest rendabele oplossingen en een uitstekende service.

Ecotechnieken maakt van je woning een duurzame, ecologisch verantwoorde ‘thuis’ met o.a. ecologische en duurzame isolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnegascombi’s, pv-panelen, ventilatie, …

Wij gebruiken de nieuwste technologieën om een antwoord te geven op de ecologische vraagstukken van vandaag; duurzame oplossingen die sociaal rechtvaardig en bovenal betaalbaar zijn.

1996

Wim startte als huisman met het ecologisch verbouwen van zijn woning, een oude boerderij in Klerken.

Vanuit een grote interesse voor zijn vernieuwende ecologische bouwoplossingen kwamen steeds vaker groepen langs om de woning te bezichtigen.

Dit verhaal werd ook door journalisten opgepikt en is nog steeds te lezen via de nieuwssite.

 

2006

De grote interesse voor zijn keuzes in de verbouwingen motiveerde Wim om op zelfstandige basis ecologische technieken aan te bieden aan particulieren en bedrijven. Ecotechnieken is geboren.

In samenwerking met een andere zelfstandige concentreert Ecotechnieken zich vooral op de Westhoek, met een aanbod van isolatie, ventilatie, zonnepanelen en tegelkachels.

De vraag blijkt groot en het aanwerven van extra mankracht is de eerste stap in een periode van grote groei.

2009

De ontbijttafel in Klerken wordt te klein om te vergaderen, de leveringen liggen wegens plaatsgebrek in de berm naast het huis: tijd voor uitbreiding!

We verhuizen naar het industrieterrein in Diksmuide, waar we meteen het dak voorzien van een stevige portie zonnepanelen. Ook de grote betonnen parking verdwijnt en maakt plaats voor groen, kippen, fruitbomen en een grote vijver.

2011

Vele van onze klanten willen hun ecologische keuzes ook in de afwerking van hun woning weerspiegeld zien.

Om aan deze vraag te kunnen voldoen starten we met de verkoop van ecologische bouw- en afwerkingsmaterialen zoals leem- en kalkpleister, olie en beits, ecologische verf, houten vloer- en gevelbekleding, etc.

Hiervoor richten we een deel van ons gebouw in als toonzaal.

2016

Ecotechnieken bestaat 10 jaar en daar hoort een feest bij. We zetten onze deuren open en nodigen onze leveranciers uit om hun producten te komen demonstreren, er is live muziek, een hapje en een drankje en ambiance tot in de late uurtjes.

2019

In het verleden mochten we al grotere projecten uitwerken waar we zonnepanelen plaatsten of isolatie inbliezen. Nu starten we aan ons grootste totaalproject: cohousing Eikenberg in Brugge. Deze cohousing omvat 18 woningen, een complex met garages en ateliers en een grote gemeenschappelijke unit met keuken, badkamers, logeerkamers, een vergaderzaal, etc.

Binnen dit project staat Ecotechnieken in voor de sanitaire werken, warmtepompen, ventilatie, isolatie, vloerverwarming, regenwaterpomp- en filters, ... 

2022

Onze acht techniekers hebben elk hun eigen specialisaties en staan klaar om (eventueel samen met jou) je (ver)bouwingswerken aan te pakken.

Zij worden bijgestaan door 3 deeltijdse medewerkers die instaan voor de toonzaal en webshop, boekhouding, administratie, onthaal, etc.

Een vraag? Persoonlijk advies nodig?

Vragen over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Aarzel niet ons te contacteren. In onze toonzaal in Diksmuide kan je terecht voor persoonlijk advies.

Ma-Vr 13u30-17u00
Gesloten op Za, Zo & feestdagen.