Lage temperatuurverwarming

Bij een lage temperatuur verwarmingssysteem of LTV ligt de aanvoertemperatuur van het CV-water tussen de 20°C en 40°C.

Bij een traditioneel CV-systeem (bijvoorbeeld met klassieke radiatoren) ligt de aanvoertemperatuur tussen de 75°C en 85°C.

Een LTV heeft hierdoor een groter rendement. Er treedt namelijk minder warmteverlies op en het kost ook minder energie omdat het verwarmingssysteem op lage temperatuur werkt.

Bereikt een groter comfort dan traditionele radiatoren.

Vloerverwarming

Toepassing

Wordt vooral gebruikt als hoofdverwarming.

Een vloerverwarming heeft een langere opwarmtijd dan een kachel of radiatoren. Het kan interessant zijn om deze te combineren met radiatoren of een andere vorm van verwarming.

Deze lange opwarmtijden hebben als voordeel dat er minder hoge keteltemperaturen vereist zijn dan voor andere verwarmingssystemen. Hoe dan ook mag een vloerverwarming een maximum temperatuur van 28°C halen.

Indien gewenst kan vloerverwarming ook gebruikt worden als koelsysteem. Op warme zomerdagen kan men koud water door de buizen sturen, waardoor de woning wordt afgekoeld.

Onder de vloerverwarming is het noodzakelijk om voldoende te isoleren.

Voor afwerking van de vloer bestaan er vele mogelijkheden zoals bv. tegels, kurk, parket, ... . De voorwaarde is wel dat de vloerbekleding wordt verlijmd op de ondergrond.

Werking

Onder de vloer wordt een circuit van buizen geplaatst waar de warmte naartoe wordt gevoerd.

Dit circuit verwarmt de vloermassa gelijkmatig door middel van warmtestraling. Er is nauwelijks sprake van convectie.

Doordat de warmte in zijn geheel wordt afgegeven door radiatie (straling), is de warmteafgifte overal in de ruimte gelijk en de temperatuur constant. Dit zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat (weinig tocht en koude hoekjes).

Daar er weinig luchtcirculatie is door opstijgende warmte is de hoeveelheid zwevend stof in huis minimaal, wat bijzonder gunstig is voor mensen met allergieën.

Onze huismerken

jaga en Rehau.

Premies

Vlaanderen, Wallonië en Brussel

Muur & plafondverwarming

Toepassing

Voor muur- en plafondverwarming ligt het net iets anders. Het circuit met warm water is enkel bedekt door een laagje pleister. Hierdoor komt de warmte veel sneller vrij dan bij vloerverwarming. Deze installatie is dus vergelijkbaar met een radiator, al is deze ingebouwd en onzichtbaar geïntegreerd in je huis.

Bij een muurverwarming kan je ook hogere temperaturen gebruiken dan bij een vloerverwarming.

Leem uit zich als ideale pleister om warmtemuren uit te stuccen.

Achter de muur- en plafondverwarming is het noodzakelijk om voldoende te isoleren om warmteverliezen te vermijden.

Werking

Op de muur of op het plafond wordt een circuit van buizen geplaatst waar de warmte naartoe wordt gevoerd, bedekt met een laag pleister.

Dit circuit verwarmt de muur, wand en/of plafond gelijkmatig door middel van warmtestraling.

Een dunne laag pleister doet de warmte sneller vrijkomen, maar koelt ook sneller weer af.

Door het buizencircuit met een iets dikkere laag (leem)pleister te bedekken ontstaat er een buffer die helpt om de warmte gelijkmatig aan de ruimte af te geven. Zo voorkom je oververhitting en creëer je een vorm van accumulatieverwarming die het rendement van je verwarming doet stijgen.

Onze huismerken

jaga en Rehau.

Premies

Vlaanderen, Wallonië en Brussel

LTV-convectoren

Vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp is dus een ideale duurzame oplossing. Alleen laat deze niet toe om reactief te verwarmen ... Een LTV-convector, die het mogelijk maakt om snel, flexibel én duurzaam te verwarmen in combinatie met vloerverwarming en een warmtepomp kan hiervoor de oplossing bieden.

De grootste verschillen met een standaard radiator zijn de lagere aanvoertemperatuur van het water in de LVT-radiator en de ingebouwde ventilatoren. Deze zijn geruisloos en zorgen voor wel 80% meer warmteoverdracht (convectie).

 

Radson - Ulow-E2

De ultra lage temperatuur radiator, met zowel stralingswarmte als convectie (door middel van geïntegreerde ventilatoren) biedt ook bij de laagste temperatuurregimes het gewenste warmtecomfort. Dit model werd specifiek ontwikkeld met het oog op verwarmen met hernieuwbare energiebronnen, zoals een warmtepomp.

De bediening via een touchpad biedt een eenvoudig, comfortabel gebruik. Deze radiator biedt een duurzame oplossing en voorziet zowel bij nieuwbouw als in renovatie de perfecte balans tussen energie-efficiëntie, esthetiek en montageflexibiliteit.

Keuze uit 2 types: Ulow-E2 H & Ulow-E2 V

Jaga - Low-H2O

Een kleine massa warmt sneller op dan een grote. Dat is een natuurwet. Low-H2O radiatoren zijn veel lichter én bevatten veel minder water dan andere radiatoren of vloerverwarming. Daarom moeten ze niet eerst zichzelf opwarmen, maar geven ze hun warmte meteen door aan de kamer.

De Jaga Low-H2O warmtewisselaar is niet van staal gemaakt, maar van ultrageleidend koper en aluminium, die hun warmte meteen doorgeven aan de kamer. De voordelen van deze materialen worden alleen maar groter naarmate de watertemperatuur daalt. 

Na het Belgische WTCB en het Britse BRE heeft nu ook het Nederlandse KIWA instituut de allerhoogste score gegeven aan de Low-H2O warmtewisselaar van Jaga. Geen wonder dat er van deze radiatoren wereldwijd al meer dan 10 miljoen stuks geïnstalleerd zijn. Garantieduur: 30 jaar.

Onze huismerken

Radson is een toonangevende leverancier van duurzame oplossingen voor klimaatcomfort binnenshuis. Hun verwarmings- en koelsystemen zijn ontworpen om de hoogste mate van comfort en efficiëntie te bieden.

Jaga focust zich sinds 1962 op innovatie en creativiteit. Jaga doorbreekt het traditionele denken en verrast al decennia lang met totaal nieuwe concepten, zowel op technisch als esthetisch vlak.

Premies

Videogalerij

Fotogalerij

Een vraag? Persoonlijk advies nodig?

Vragen over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Aarzel niet ons te contacteren. In onze toonzaal in Diksmuide kan je terecht voor persoonlijk advies.

Ma-Vr 08u-12u & 13u30-16u30
Gesloten op Za, Zo & feestdagen.