Bio-ecologisch isoleren?

De basis van een duurzaam energiebeheer ligt bij het voldoende en juist isoleren van uw woning. Hiervoor bestaan er verschillende technieken en materialen.

Isolatiematerialen kan men onderverdelen in materialen die bestaan uit ofwel nagroeibare grondstoffen ofwel minerale ofwel uit petrochemische bestanddelen.

Isolatiematerialen uit nagroeibare grondstoffen (houtwol, cellulose, hennep, ...), veelal bio-ecologische isolatiematerialen genoemd, zijn de beste oplossing voor mens en milieu. Een energiezuinig productieproces en het gebruik van reststoffen als basismateriaal zorgen voor een geringe impact op het milieu. Buiten stofvorming bij de plaatsing, waartegen men zich ook moet beschermen, bestaat er na het plaatsen geen enkel risico meer voor de gezondheid en het milieu. Deze materialen zijn veelal 100% recycleerbaar en sommige zijn zelfs composteerbaar.

Ecotechnieken kiest, waar het kan, steeds voor duurzame, nagroeibare isolatiematerialen.

Voor de doe-het-zelvers bieden we onze isolatiematerialen aan op onze webshop.
Interesse? Neem een kijkje!

Een vraag? Persoonlijk advies nodig?

Vragen over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Aarzel niet ons te contacteren. In onze toonzaal in Diksmuide kan je terecht voor persoonlijk advies.

Ma-Vr 08u-12u & 13u30-16u30
Gesloten op Za, Zo & feestdagen.