Dakvlakvensters

Een dakvlakraam of venster is zoals het woord het zegt een venster/raam in het dakvlak, dit kan een hellend dak of een plat dak zijn.

Dakvlakvensters laten toe om bepaalde ruimtes, zoals zolders, bijgebouwen, donkere kamers, bewoonbaar te maken zonder de architectuur van het gebouw te schaden.

Voor dit type ramen kiezen we bij Ecotechnieken voor de ramen van het merk Fakro. Fakro is een groot familiebedrijf, opgericht in 1991, met de nadruk op vensters met hoogstaande isolatiecapaciteiten.

Ze hebben het dakvenster opnieuw uitgevonden met innovaties zoals het balkondakvenster. Fakro is de meest dynamische en snelst groeiende dakvenster fabrikant van de wereld.

Tuimeldakvenster

Het tuimeldakvenster heeft een tuimelas in het midden en een handgreep onderaan. Hierdoor is het tuimeldakvenster geschikt voor zowel woon-, werk-, slaap- als hobbyruimtes.

Kenmerken:

 • Het populaire ontwerp van dit type dakvenster heeft een scharnier die zich in het midden van de venstervleugel bevindt.
 • Gemakkelijke bediening door een handgreep aan de onderzijde van de vleugel. Voorzien van twee kierstanden.
 • Het venster is gemakkelijk te reinigen door het te vergrendelen bij een kanteling van 180°.
 • Verhoogde weerstand tegen inbraak - topSafe systeem.
 • Uit te breiden met het uitgebreide assortiment binnen- en buitentoebehoren.
 • Uit te breiden met elektrische bedieningssystemen.
 • Montage mogelijk in een dakhelling van 15-90°.
 • Dit type dakvenster kan voorzien worden van twee-lagige P2 veiligheidsbeglazing of drie-lagige, isolerende P5 beglazing.

Bij Ecotechnieken stellen we grote eisen aan de isolatienormen van het dakvlakvenster. We garanderen winddichte plaatsing, een vereiste om grote warmteverliezen en schade door condensatie te voorkomen.

Platdakvenster

Hoge thermo-isolerende waarden
uitstekende isolerende waarden voor de gehele constructie van zowel de opstand, de vleugel als de koepel/glas - met DU8 beglazing bij uitstek geschikt voor lage-energiewoningen en passiefhuizen

 • Op maat
  Behalve in de standaardmaten kunnen de vlakke platdakvensters van het type D_F uitgevoerd worden in een willekeurige grootte, waardoor bestaande lichtdoorlatende constructies (vaak in afwijkende maten) gemakkelijk vervangen kunnen worden.  Op die manier worden ook de warmte-isolerende eigenschappen van het gehele gebouw verbeterd.
 • Groene daken
  Het platdakvenster kan geplaatst worden op één of meerdere extra opstand(en) van 15 cm hoog, wat het bijvoorbeeld mogelijk maakt om het op een groen dak te monteren.
 • Veel natuurlijk licht
  FAKRO platdakvensters bieden 16% meer glasoppervlak in vergelijking met concurrerende oplossingen.

Bij Ecotechnieken stellen we grote eisen aan de isolatienormen van het dakvlakvenster. We garanderen winddichte plaatsing, een vereiste om grote warmteverliezen en schade door condensatie te voorkomen.

Onze huismerken

Ecotechnieken biedt dakvensters aan van FAKRO, deze voldoen aan strenge isolatienormen, ze zijn gebruiksvriendelijk, veilig en hebben oog voor detail. Er zijn aangepaste dakvensters voor elke toepassing.

Premies

Ramen en Deuren

Een vraag? Persoonlijk advies nodig?

Vragen over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Aarzel niet ons te contacteren. In onze toonzaal in Diksmuide kan je terecht voor persoonlijk advies.

Ma-Vr 13u30-17u00
Gesloten op Za, Zo & feestdagen.