Waterfiltratie

Zowel installaties op regenwater als op stadswater zijn onderhevig aan diverse vormen van vervuiling.

Een filter kan vaak het probleem voorkomen, afhankelijk van het type vervuiling.

Ecotechnieken biedt niet alleen de standaard driedelige filter aan, maar ook kalkfixeerders, filters met UV-lampen, keramische filters voor drinkwater, ...

Regenwaterpomp

Om regenwater uit de regenwaterput van je woning te kunnen recupereren moet het water worden opgepompt naar de santitaire leidingen. Hiervoor bieden we twee opties aan: een dompelpomp of een zelfaanzuigende regenwaterpomp.

Een dompelpomp bevindt zich in de put, wat als voordeel heeft dat er geen geluidshinder kan ontstaan wanneer de pomp aanslaat. Bij woningen waar weinig ruimte is voor technische toestellen kan een dompelpomp ook een plaatsbesparing in de woning betekenen. Ook wanneer de regenwaterput zich ver (>15m) van de woning bevindt is een dompelpomp de betere keuze.

Een andere optie is een zelfaanzuigende regenwaterpomp die binnenshuis opgesteld staat. Deze pomp zuigt via een aanzuigleiding met een korf het water uit de put. Het voordeel van een zelfaanzuigende regenwaterpomp is dat deze een stuk makkelijker te onderhouden is en vaak langer meegaat gezien deze zich niet in de regenwaterput bevindt.

Bijvulling via trechter

Wanneer de regenwaterput wegens omstandigheden leeg is, moet er worden gezorgd dat de aangesloten sanitaire toestellen wel nog steeds voorzien worden van water. Hiervoor zijn twee oplossingen:

De eenvoudigste manier is om te regenwaterput handmatig te gaan bijvullen met een kraantje boven een trechter die is verbonden met een leiding die naar de put loopt. Op die manier kan je als gebruiker zelf bepalen hoeveel stadswater je gaat toevoegen aan je regenwaterput.

Pomp wisselt van aanzuigleiding

Een andere, iets complexere manier is om een pomp te installeren die wisselt van aanzuigleiding. Deze is verbonden met een vlotter die in de put hangt. Wanneer het waterpeil te laag is schakelt de pomp automatisch over, waardoor er geen regenwater meer wordt opgezogen.

Dit systeem is voorzien van een buffervatje met een kleine hoeveelheid stadswater, aangesloten op de stadswatertoevoer. Wanneer de peil in de regenwaterput te laag is wordt dit buffervatje aangesproken om de sanitaire toestellen van water te voorzien. Dit mechanisme stopt automatisch als er weer regenwater in de put zit.

Dankzij het buffervatje vermijd je dat je grote hoeveelheden proper stadswater nodig hebt.

Een vraag? Persoonlijk advies nodig?

Vragen over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Aarzel niet ons te contacteren. In onze toonzaal in Diksmuide kan je terecht voor persoonlijk advies.

Ma-Vr 13u30-17u00
Gesloten op Za, Zo & feestdagen.