Infrarood verwarming

Een infrarood verwarmingssysteem geeft warmtestraling af, welke door alle vaste objecten in de kamer wordt geabsorbeerd. Het opgewarmde object houdt deze warmte tot 3 keer langer vast dan het medium lucht en straalt deze verder door naar andere objecten. Een gestage en wederkerige warmtewisseling is hiervan het gevolg.

Met infraroodverwarming vermijd je wisselende temperaturen, wat het comfort gevoel sterk doet stijgen. VDE-gecertificeerde infrarood verwarmingssystemen zorgen ervoor dat de wanden ten alle tijden droog worden gehouden wat betekent dat er vrijwel geen kans is op schimmelvorming.

Infraroodpanelen kunnen op de muur of het plafond geplaatst worden en zorgen voor een aangename sfeer met een optimaal binnenklimaat.

Werking

Infraroodverwarming is de nieuwste vorm van elektrische verwarming. Als ecologisch installatiebedrijf zullen we dit nooit als hoofdverwarming installeren. Het is, in combinatie met zonnepanelen, een ecologische manier om in bepaalde ruimtes zoals bijvoorbeeld de badkamer snel de gewenste kamertemperatuur te kunnen bekomen.

Infraroodverwarming werkt met elektromagnetische straling, meer bepaald IR-C straling, zoals die ook radiatoren, vloerverwarming, de zon of zelfs mensen en dieren wordt uitgestraald. Deze langgolvige infraroodstraling heeft geen negatief effect op organismen, maar wordt ervaren als aangename warmtestraling.

Gezien een infraroodpaneel geen ribbels heeft is het raakvlak met de lucht zo klein mogelijk (in tegenstelling tot een klassieke radiator). Zo wordt zo weinig mogelijk convectie (opwarmen en stijgen van lucht) gecreëerd, wat de circulatie van stof enorm beperkt.

De panelen zelf worden nooit zo warm dat je je eraan kunt verbranden, gezien infraroodstraling pas wordt omgezet in warmte wanneer deze een object raakt.

Infrarood paneel

Deze panelen zijn polyvalent inzetbaar en zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar.

Van metalen tot glazen en spiegelende afwerking. Ook verkrijgbaar in resem RAL-kleuren, bedrukt met een foto of zelfs als krijtbord.

Infrarood spiegelpaneel

Spiegel infrarood panelen zijn uitermate geschikt voor gebruik in de badkamer. Iedere keer als je onder de douche vandaan komt of uit bad stapt, heb je geen beslagen spiegel meer.

Ook kan een spiegel infrarood paneel gebruikt worden in andere ruimtes zoals bv. een kledingkamer, slaapkamer, gangen of garderobe.

Infrarood handdoekdroger

Een handdoekdroger met infrarood verwarming maakt je handdoeken sneller droog en het is heerlijk om jezelf af te drogen met een verwarmde handdoek. De infrarood handdoekdrogers warmen daarnaast ook je badkamer op binnen enkele minuten. 

Huismerken

Ecaros en Welltherm

Een vraag? Persoonlijk advies nodig?

Vragen over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Aarzel niet ons te contacteren. In onze toonzaal in Diksmuide kan je terecht voor persoonlijk advies.

Ma-Vr 08u-12u & 13u30-16u30
Gesloten op Za, Zo & feestdagen.