PV panelen

PV panelen, of fotovoltaïsche panelen zetten zonlicht om in elektriciteit.

Toepassing

Voor iedereen die bewust wil omspringen met energie en energieverbruik op een ecologische en economische manier beperkt wilt houden.

Werking

Zonlicht doet een spanningsverschil ontstaan in de zonnepanelen. Omdat deze spanning een gelijkspanning is en de meeste elektrische huishoudinstallaties op wisselspanning werken, heb je een omvormer nodig. Deze zet de elektriciteit om naar de juiste spanning. Op die manier zorgen deze panelen voor elektriciteit voor eigen gebruik.

Wanneer je meer stroom produceert dan je op dat moment zelf gebruikt, wordt deze terug op het elektriciteitsnet gebracht. Hiervoor betaal je een prosumententarief aan je netbeheerder. Een andere oplossing kan het plaatsen van een thuisbatterij zijn.

Meer informatie over hoe u toch rendement kunt hebben van uw zonnepanelen zonder terugdraaiende teller, vindt u op de campagne So Watt!

Onze huismerken

Ecotechnieken werkt met meerdere leveranciers (o.a. Phonosolar). Daar zonnepanelen sterk in prijs kunnen schommelen, zoeken we steeds naar de meest kwalitatieve en meest rendabele oplossing van het moment.

Premies

Fotogalerij

Een vraag? Persoonlijk advies nodig?

Vragen over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Aarzel niet ons te contacteren. In onze toonzaal in Diksmuide kan je terecht voor persoonlijk advies.

Ma-Vr 08u-12u & 13u30-16u30
Gesloten op Za, Zo & feestdagen.