Zonnegascombi

Zonne-energie voor warm water én centrale verwarming.

  • Zonneboiler en CV-ketel in één
  • Energiebesparend
  • Groot warmwatercomfort
  • Geschikt voor vloerverwarming

Toepassing

Een zonnegascombi is een eenvoudige en goedkope oplossing om zuiniger en ecologischer met energie om te springen wanneer uw gas- en/of mazoutketel dient vervangen te worden.

Optimaal met een vloer- en muurverwarming.

Werking

Een zonnegascombi maakt gebruik van het beste uit twee werelden: dit systeem combineert zonnecollectoren met een gas-condensatieketel.

Een gas-condensatieketel haalt zijn warmte uit de verbranding van gas en uit de afkoeling van de rookgassen (hebben een temperatuur van 90°C). 

Een zonneboiler produceert warm water met behulp van een thermische zonnecollector. Deze staat de opgevangen warmte van de zon af aan een vloeistof die, met behulp van een pomp, de boiler opwarmt.

Een zonnegascombi maakt gebruik van beide systemen met behulp van drie spiralen in de boiler.
De onderste spiraal is aangesloten op de zonnecollector(en). 
De bovenste spiraal is aangesloten op het gedeelte met de gas-condensatieketel, waardoor het bovenste water in de boiler steeds 60° heeft. Het water in de boiler voorziet de woning dus van sanitair warm water, terwijl de middenste spiraal je CV-installatie van warm water voorziet.

Hierdoor kan in het tussenseizoen, zowel voor verwarming als voor sanitair warm water, een behoorlijke besparing op de gasrekening worden gerealiseerd. 

Onze huismerken

Voor het plaatsen van zonnegascombi's werkt Ecotechnieken samen met het merk ATAG.

De modellen die we plaatsen zijn: ATAG Zonnegascombi

Bestaande gasketel

Heb je reeds een gasketel en wens je deze aan te sluiten op een zonneboiler? Dit kan, mits er een buffervat van minimum 200l aanwezig is of kan geplaatst worden.
Zo'n vat heeft twee gescheiden spiralen wat als ervoort zorgt dat je met dit systeem zowel sanitair warm water als warm water voor je CV-installatie kan maken.
Reken dus op een vat met een capaciteit van minstens 200l, maar hou rekening met een minimum van 50l/persoon. 

Van een zonneboiler mag je 60% van het jaar een goed rendement verwachten. Tussen november en maart zijn de dagen te kort en de zonnestand te laag om veel voordeel te kunnen halen uit je zonnecollectoren.

Hierdoor bespaar je 50-65% op je verbruik voor de aanmaak van sanitair warm water en 15-25% op je verwarmingskosten.

 

Een vraag? Persoonlijk advies nodig?

Vragen over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Aarzel niet ons te contacteren. In onze toonzaal in Diksmuide kan je terecht voor persoonlijk advies.

Ma-Vr 13u30-17u00
Gesloten op Za, Zo & feestdagen.