Zonnegascombi

Zonne-energie voor warm water én centrale verwarming.

  • Zonneboiler en CV-ketel in één
  • Energiebesparend
  • Groot warmwatercomfort
  • Geschikt voor vloerverwarming

Toepassing

Een zonnegascombi is een eenvoudige en goedkope oplossing om zuiniger en ecologischer met energie om te springen wanneer uw gas- en/of mazoutketel dient vervangen te worden.

Optimaal met een vloer- en muurverwarming.

Werking

Een zonnegascombi maakt gebruik van het beste uit twee werelden: dit systeem combineert zonnecollectoren met een gas-condensatieketel.

Een gas-condensatieketel haalt zijn warmte uit de verbranding van gas en uit de afkoeling van de rookgassen (hebben een temperatuur van 90°C). 

Een zonneboiler produceert warm water met behulp van een thermische zonnecollector. Deze staat de opgevangen warmte van de zon af aan een vloeistof die, met behulp van een pomp, de boiler opwarmt.

Een zonnegascombi maakt gebruik van beide systemen met behulp van drie spiralen in de boiler.
De onderste spiraal is aangesloten op de zonnecollector(en). 
De bovenste spiraal is aangesloten op het gedeelte met de gas-condensatieketel, waardoor het bovenste water in de boiler steeds 60° heeft. Het water in de boiler voorziet de woning dus van sanitair warm water, terwijl de middenste spiraal je CV-installatie van warm water voorziet.

Hierdoor kan in het tussenseizoen, zowel voor verwarming als voor sanitair warm water, een behoorlijke besparing op de gasrekening worden gerealiseerd. 

Onze huismerken

Voor het plaatsen van zonnegascombi's werkt Ecotechnieken samen met het merk ATAG.

De modellen die we plaatsen zijn: ATAG Zonnegascombi

Een vraag? Persoonlijk advies nodig?

Vragen over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Aarzel niet ons te contacteren. In onze toonzaal in Diksmuide kan je terecht voor persoonlijk advies.

Ma-Vr 08u-12u & 13u30-16u30
Gesloten op Za, Zo & feestdagen.