Regenwaterfiltratie

Door regenwater te filteren wordt het bruikbaar voor verschillende toepassingen in de woning. Hiervoor zijn meerdere soorten filters mogelijk die eveneens complementair kunnen werken.

Doorgaans wordt geopteerd om een groffilter of voorfilter te installeren om het water te filteren voor het in de regenwaterput loopt.

Na het oppompen van het water uit de put kan een driedelige filter worden geïnstalleerd, eventueel gecombineerd met een UV-lamp

Groffilter

Om verkleuring van het water en de kans op geurhinder te verkleinen is het essentieel een voorfilter te installeren. Daarbovenop betekend een voorfilter een significante vermindering van het onderhoud van je put, gezien verstoppingen vermeden worden er er minder slip in de put terecht komt.

De filter die we bij Ecotechnieken aanraden wordt op één lijn met de inloop en de overloop geïnstalleerd. Zoals op de afbeelding te zien wordt de filter waterpas in het mangat boven de regenwaterput ingewerkt.

Het water die werd opgevangen komt langs de inloop binnen en loopt door de inox mazen van de filter in de put. Bij hevige regenval of bij het overlopen van de put wordt het vuil die achterbleef in de filter weggespoeld.

Trio-filter

Een trio-filter of triplex filter zorgt voor een grondige filtratie van het opgepompte regenwater. De filter wordt rechtstreeks op de persleiding aangesloten en kan eenvoudig met een muurbeugel worden gemonteerd.

Het water wordt eerst gefilterd door de groffilter, daarna door de fijnfilter en tenslotte door actieve kool. Deze filtert de onaangename geuren en kleur van organische oorsprong uit het water. 

Dankzij de transparante behuizing is het eenvoudig te checken wanneer de filterpatronen moeten uitgewassen worden of aan vervanging toe zijn. Dit is doorgaans om de 6 maanden nodig.

UV-lamp

Een UV-lamp is niet echt een filter, maar door het UV-licht worden bacteriën in het water gedood.

Een dergelijke lamp kan ofwel als extra waterbehandeling na de triplex filter worden geïnstalleerd, of kan in het triplex systeem worden vervat.

In dat geval bevat de triplex filter een fijn filter, een actieve kool filter en een UV-lamp, dewelke jaarlijks dient vervangen te worden.

Huismerken

DevaPlus, Honeywell en Vercalo

Premies

Fotogalerij

Een vraag? Persoonlijk advies nodig?

Vragen over bepaalde producten, hun toepassing of  bestellingen? Aarzel niet ons te contacteren. In onze toonzaal in Diksmuide kan je terecht voor persoonlijk advies.

Ma-Vr 08u-12u & 13u30-16u30
Gesloten op Za, Zo & feestdagen.